n/a

avtorentacar

In avtorentacar on септември 2, 2008 at 5:54 pm

1. Avtorentacar стартира.

Днес прочетох за второто бг СЕО състезание и къде на майтап къде сериозно реших да се пробвам, ключовата дума е avtorentacar и понеже повечето домейни съдържащи avtorentacar в името си са заети ще се пробвам с avtorentacarinbg. Още повече, че опита няма да струва нищо повече от малко заделено време.

2. Avtorentacar страсти.

Докато разцъквах гугъл за да проверя временното класиране за avtorentacar, на трета страница, точно под моя блог /йеп!/, попаднах на това:

avtorentacar страсти

avtorentacar страсти

3. Avtorentacar стратегия.

Снощи имах доста свободно време и част от него реших да оползотворя размишляшайки над бъдещата си сратегия във второто бг СЕО състезание. Предполагам, победител ще бъде този, който обере повече и по- качествени линкове, а и който успее да наспами повече социалки, форуми и т.н., наличието на ключови думи в домейна също е плюс, така както и неговата възраст. В този ред на мисли, аз със моето току що регистрирано блогче и с естествената ми погнуса от всякакъв вид спам, пък бил той прикрит като СЕО, не бих определил шансът си за успех дори и като задоволителен. Тогава, какво ми остава? Да си платя на някой да ме събмитва по директории? Не е лоша идея, но и няма да съм единственият, който ще го направи. Да платя за няколко качествени линка? Не е зле, но надали би било достатъчно, пък и в крайна сметка целта ми е да хвърля минимален брой средства, ако може и никакви, защото нали преди всичко се включих за да се забавлявам.

Преглеждайки сайтовете на останалите участници в състезанието останах впечатлен от количеството безсмислени публикации, не че не се очакваше. Някои от тях бълват сигурно по двайсет нищо не казващи поста на ден. Не че имам претенциите моят блог да казва нещо, особено по темата, най- вече по темата – ама какво разбирам от наем на коли аз, че да се очаква смислен тематичен блог. Както и да е, в своеобразен знак на протест срещу цялото avtorentacar замърсяване на бг Интернет пространството, реших като няма да казвам нищо, то поне да го правя само в една публикация. Така ще съм екологично avtorentacar чист. Нека да поекспериментираме.

4.Avtorentacar танци.

Вече съм на шеста страница, ама не бързайте да ми честитите. Вчера при търсене на avtorentacar се появявах на 3 до 4-та. Днес бях стигнал и десета. Всъщност това е в реда на нещата, предполагам, че с тези редакции още доста ще подскачам из гугъл.

Днес докато се рахождам из страниците на другите участници в avtorentacar надпреварата забелязах, че са се появили и смислени публикации, макар и доста встрани от темата. В един блог, не помня кой, останах неприятно изненадан от споделеният печален опит на автора с уърдпрес и подобно сео състезание. Накратко, заключили му блога с мотива, че не разрешават техни блогове да учавстват в подобни начинания. Това, надявам се, няма как да се случи със първият екологично чист avtorentacar блог, понеже тук спамът е сведен до минимум.

5. Avtorentacar монетаризация

Вчера се получи интересна размяна на коментари в блога за сео на Master. Сигурен съм, че ако не всички, то поне по- голямата част от участниците в avtorentacar състезанието, са обмисляли въпроса как да монетаризират блога/сайта си. Най- лесният начин разбира се е чрез Google AdSense. Някои вече са го и направили. Само дето трафика от avtorentacar, доколкото изобщо ще го има след няколко месеца, е, най- общо казано, безполезен. Аз лично ще съм доволен ако след време успея да шитна няколко линка, пък дори и да не успея, все бих му намерил някакво приложение на тоя блог.

Обаче, тези, които смятат сериозно да оползотворят avtorentacar кампанията, е време да спрат да бълват безсмислени статии и да се позамислят за какви още ключови думи и фрази да оптимизират защото казано е: „Каквото посееш, това ще пожънеш“.

Между другото вече съм на 12-та страница, след време този блог може да е пример за това как да не учавстваме в сео състезание. Въпреки това еко експеримента продължава.

6. Avtorentacar нетърпимост

Първо да отбележа, че днес изненаващо съм на втора страница – 12-то място – във временното класиране за avtorentacar. Радвам се, че успях да се покатеря толкова нагоре, не толкова от самото изкачване, колкото от промъкналата се светлинка в тъмният тунел на еко стратегията ми.

Забелязва се все по- голяма нетърпимост от страна на обикновените потребители, тези които нямат нищо общо с avtorentacar, спрямо целият спам изсипал се в българските социални мрежи. В свежо.нет например започнаха да трият линкове, и по- добре, ако всички са толкова безкомпромисни спамърите записали се в avtorentacar надпреварата ще окапят по естествен път. Защото само със спам не става. По този начин единствено рушат имиджа на хората занимаващи се сериозно с оптимизация. Днешното мото е Make love, not spam, което може да звучи и като Make SEO, not SPAM!

7. Спамър ли ще спечели Avtorentacar?

Вчера в блога за това как не се правят разни неща, прочетох коментар, който, най- меко казано, ме издразни и част от който публикувам тук:

Като толкова плюеш по оптимизаторите, айде и ти участвай да те видим колко си печен.. едно такова състезание се печели само и единствено със спам или със блек хет!

Голямо впечатление ми направи израза „само и единствено със спам“. Че за какво тогава хората продължават да плащат за оптимизация, що не наемат бай ти Апостол пък да видиш един трафик, едни посещения, едни линкове ..

Да не говорим колко се обезценява стойността на първото място в очите на обикновения читател, след като прочете две-три подобни изказвания и то направени от такива СЕО „специалисти“.

Вярно е, че спам има и ще има, особено в социалните мрежи, но avtorentacar истерията като че поотмина, очаквам, че оттук нататък за първите места ще се борят хора, които имат ясна представа какво правят, а не някакви жалки, невръстни, случайно озовали се в avtorentacar надпреварата, спамъри.

8. Avtorentacar трафик

Както споделих в глава пета на тази екологично чиста avtorentacar публикация, силно се съмнявам в генерирането на някакъв що годе качествен avtorentacar трафик. Всъщност дотук резултатите са плачевно ниски.

Най- силният ден е с 32 посещения. Хе-хе. При това половината идват от коментари в блогове, в които съм се легитимирал с този блог. Другата половина е от гугъл с търсене по ключова дума, ха-ха, avtorentacar. Това, разбира се, е и деня, в който се появих на втора страница на гугъл.бг. Колегите от състезанието са кликнали по един път от любопитство и това е. По никакви други ключови думи и фрази нямам референции от гугъл. Което пък от друга страна ме устройва напълно.

Все още имам достатъчно време да обмисля бъдещото развитие на този блог и да подбера внимателно още една-две ключови думи, по които евентуално да го развивам. Страх ме е обаче, да не изляза прекалено много от темата и чичко гугъл да разчете неправилно добрите ми намерения.

Засега продължаваме с налагането на образа на Първият Екологично Чист Avtorentacar Блог.

9. Малко статистика.

Според гугъл 161 000 са индексираните досега страници с ключова дума avtorentacar в съдържанието си. Показваните резултати обаче, са до 361-368 от 368, като моят еко avtorentacar експеримент заема унизителната 368-ма позиция. След като близо седмица се държах стабилно на 2-ра страница, гугъл реши, че ми е рано да се отказвам от танците. Ами добре, нека танцуваме, очаквам скоро отново да се появя на челни позиции.

10. Avtorentacar неволи

Не ми върви тия дни с avtorentacar позиционирането. Независимо от постоянната промяна на индексирантие страници, avtorentacar блога ми е винаги на последна позиция. Днес смених header-a, първоначално беше текст, след това с промяната на темата сложих и моя картинка и няколко дни след това се озовах да дъното на класацията. Ще видим дали това ще промени нещо. Другото, което ме учудва е, че според гугъл няма връзки към avtorentacar блога, а това определено не е така. Ще изчакам още две-три седмици да видя дали най- после ще се сети да ги отчете, а междувременно, ако ми остане време ще се поразровя за още линкове, макар че по- качествените ми ресурси се изчерпаха.

Реклами
  1. […] не боли. тук е първата ми публикация с ключова дума avtorentacar, а това е и блога – avtorentacar Posted under интернет | Like this article? […]

  2. […] с ключова дума avtorentacar а това е и връзка към първата ми avtorentacar публикация и ето, че този забравен блог може да влезе […]

  3. […] в края на трета глава на единствента екологично чиста avtorentacar […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: